Constantine vocal ensemble
5. oktobar 2014.

Vokalna grupa Constantine na INTERKULTUR festivalu u Vrnjačkoj Banji

INTERKULTUR, u saradnji sa opštinom Vrnjačka Banja, organizuje prvo Internacionalno horsko takmičenje u Srbiji koje će biti prekretnica u medjunarodnom predstavljanju ove zemlje.
Fokus prvog INTERKULTUR takmičenja u Srbiji biće na tradicionalnim kategorijama u razlicitim nivoima težine za mešovite, ženske i muške ansamble kao i za dečje horove. Godina 2014-ta u Srbiji je u čast najpoznatijeg srpskog kompozitora i muzičkog pedagoga Stevana Stojanovića Mokranjca i želja je organizatora da svi ansambli učesnici za svoj nastup imaju i jednu kompoziciju ovog kompozitora u svom programu.
Vokalna grupa Constantine predstaviće se internacionalnom žiriju u Vrnjačkoj Banji 10.oktobra sa tri nastupa tokom celog dana.
www.interkultur.com
23. septembar 2014.

Liturgija u Hramu Svetog Save u Beogradu u pomen Mokranjcu

Liturgija združenih horova 28. septembra 2014.g. u Hramu Svetog Save u Beogradu u pomen Mokranjcu. Sa Blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja, u nedelju, 28. septembra, navršava se sto godina od upokojenja najvećeg srpskog kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca. Tim povodom, Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Irinej uputio je poziv svim horovima da uzmu učešće u svetoj arhijerejskoj Liturgiji i parastosu koji će se održati u znak sećanja na Stevana Mokranjca. Združeni horovi će pevati Mokranjčevu Liturgiju i Opelo pod vođstvom dirigenta Bojana Suđića, šefa dirigenta Hora i Simfonijskog orkestra RTS, redovnog profesora i šefa Katedre za dirigovanje na FMU u Beogradu. Svoje učešće potvrdila je i Vokalna grupa Constantine.
9. septembar 2014.

Mokranjčevi dani 2014.

Stevan Stojanović Mokranjac je jedan od najznačajnijih srpskih kompozitora do danas. Rođen je u Negotinu 1856. godine. Svakog septembra, počev od 1966.godine, u Negotinu se odvija praznik muzike “Mokranjčevi dani” u spomen Mokranjcu. Na ovom Festivalu gostovali su i gostuju najpoznatiji izvodjači iz Srbije i sa prostora bivše SFRJ, ali i mnogi poznati svetski pijanisti i horovi. Natpevavanje horova je svojevrsna kruna “Mokranjčevih dana”. Godina 1914. je godina kada se obeležava 100 godina od smrti velikog kompozitora tako da je odabir horova i ansambala prošao kroz nekoliko faza kako bi se najbolji izvođači u najboljem svetlu predstavili. Čast da se predstavi publici i poštovaocima dela Stevana Stojanovića Mokranjca ima i Vokalna grupa Constantine. Grupa će održati koncert 14.9.2014.g u 11 sati u crkvi Svete Trojice u Mokranju, mestu u kome je rođen čuveni kompozitor. Na programu će biti dela domaćih i stranih autora duhovne i svetovne muzike.

www.mokranjcevi-dani.com
26. avgust 2014.

PALILULSKO VEČE

Tradicionalna manifestacija u kulturi „PALILULSKO VEČE“, koju organizuje Gradska opština Palilula-Niš održaće se u sredu 03.septembra 2014.godine. Ovo je tradicionalno veče stare srpske pesme i igre, uključujući tradicionalnu hranu i promociju domaćih proizvoda koji se prave na Paliluli.

Program „PALILULSKO VEČE 2014“ posvećen je obeležavanju 100 godina od početka Prvog svetskog rata i 70 godina od oslobađanja Niša u Drugom svetskom ratu.
Niška Palilula je prepoznatljiva kao deo grada, gde se neguje duh stare čaršije, gospodskog ali i boemskog Niša. Ovim povodom, na Paliluskoj rampi i u Episkopkoj ulici, osim učesnika kulturno-umetničkog programa, od 19:30 sati okupiće se više hiljada Nišlija-Palilulaca i brojni gosti iz drugih sredina. Svoj doprinos i svojevrsan poklon Palilulcima i svim gostima opštine Palilula daće i Vokalna grupa Constantine svojim nastupom.
www.palilula.eu
18. avgust 2014.

Vokalna grupa CONSTANTINE i Narodni orkestar Niš na otvaranju Filmskih susreta u Nišu 2014.

Na ovogodišnjim filmskim susretima koji se od 23. do 29. avgusta održavaju u Nišu biće prikazano 11 filmova. Premijeru će imati šest filmova, a festival će otvoriti film "Montevideo - vidimo se" gde će pre projekcije nastupiti Vokalna grupa CONSTANTINE i Narodni orkestar Niš i prirediti svojevrsno iznenađenje za publiku.
Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma održava se 49. put pa će ovogodišnji susreti, kako najavljuje organizator, biti uvod u proslavu 50. godišnjice.
www.filmskisusretinis.org.rs
6. avgust 2014.

53. Festival kulture mladih Srbije

Knjaževac može da se pohvali najstarijim festivalom na Balkanu. Studentska smotra 1962. god, a danas jedna od najvećih kulturnih manifestacija u Srbiji! Na ovom festivalu učestvovali su skoro svi značajniji umetnici bivše SFRJ pa sve do danas. Na 53. Festivalu kulture mladih Srbije pojaviće se među ostalima i Vlatko Stefanovski, Toni Cetinski, Vasil Hadžimanov, Ivan Ivanović, Riblja čorba, Geo da Silva, Beogradski Jazz trio, biće otvoreno dosta izložba, večeri poezije, a čast da se po prvi put predstavi publici u Knjaževcu ima i Vokalna grupa Constantine dajući svoj doprinos na svečanom otvaranju Festivala u predstavi sa Amaterskim pozorištem TENT iz Obrenovca. Naziv predstave je UPRKOS SVEMU! Predstava će biti izvedena 8.avgusta 2014.g. u 20.30
www.festivalkulture.com
11. jul 2014.

Vokalna grupa Constantine na Danima Stanislava Biničkog

Vokalna grupa Constantine će se po prvi put pojaviti na manifestaciji "Stanislav Binički" koja je i posvećena ovom kompozitoru, jednom od najznačajnijih srpskih kompozitora i muzičkih stvaralaca u Srbiji. Muzička manifestacija "Stanislav Binički" održava se u rodnom mestu kompozitora, u Jasici, selu na obali Zapadne Morave, nedaleko od carskog Kruševca. Ustanovljena je 2003. godine na inicijativu eminentnih profesora, književnika, kulturnih radnika, entuzijasta, zavičajaca Biničkog. Tu se okupljaju muzički stvaraoci i izvođači umetničke muzike i umetnici iz Kruševca i okoline. Na dan rođenja kompozitora, 27.jula, u porti OŠ Stanislav Binički, Vokalna grupa Constantine predstaviće se publici celovečernjim programom.
22. jun 2014.

Vokalna grupa Constantine na Horskim svečanostima 2014.godine

Čast da i ove godine dobije poziv za učešće na Internacionalnim horskim svečanostima ukazana je Vokalnoj grupi Constantine. XXV horske svečanosti biće održane od 3. do 6.jula 2014.godine. Vokalna grupa Constantine predstaviće se publici duhovnim i svetovnim programom, s posebnim osvrtom na obeležavanje 100 godina od smrti najvećeg srpskog kompozitora, Stevana Stojanovića Mokranjca.
15. jun 2014.

Constantine po treći put na Danima srpske kulture u Bjalistoku, Poljska

Već treći put Vidovdan biće svečano proslavljen u Poljskoj. Isto kao i prošlе dve godine, glavni organizator festivala je pravoslavna parohija sv. Jovana Bogoslova u Bjalistoku a istovremeno sa najvećim brojem pravoslavaca u njoj. Parohija sv. Jovana je poznata kao „najviše srpska parohija” u ovoj državi – nije to slučajno, jer ova zajednica već godinama sarađuje sa Srbima zahvaljujući ocu Mihailu Čikvinu, organizatoru festivala „Vidovdan”. Festival “Vidovdan” trajaće od 26. do 29.juna 2014.godine. Vokalna grupa Constantine ima veliku čast da po treći put bude uvršetena u specijalne goste festivala, gde će održati svoja tri celovečernja koncerta.
www.bacieczki.cerkiew.pl
14. jun 2014.

CONSTANTINE NA LEDAMUS-u

Vokalna grupa Constantine po prvi put će gostovati u Leskovcu i to na Leskovačkim danima muzike (LEDAMUS). Festival će trajati od 16. do 21.juna 2014.godine. Svojim celovečernjim koncertom Vokalna grupa Constantine predstaviće se 19.juna u Narodnom pozorištu sa početkom u 20 sati. Na programu će biti duhovna dela i etno muzika našeg kraja. U godini kada se obeležava i 100 godina od smrti najvećeg srpskog kompozitora Stevan Stojanovića Mokranjca, Vokalna grupa Constantine izvešće i I rukovet.
www.sbinicki.edu.rs
14. maj 2014.

Vokalna grupa Constantine na Festivalu „Proleće u Beogradu“

FESTIVAL zabavne muzike „Proleće u Beogradu“, nastavak kultnog i pre 14 godina ugašenog „Beogradskog proleća“, održaće se pod medijskim pokroviteljstvom „Večernjih novosti“ od 16. do 18. maja, u Domu sindikata. Ideja da se oživi zaboravljena manifestacija došla je od strane Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, u saradnji sa Udruženjem kompozitora Srbije i Turističkom organizacijom Beograda. Među učesnicima biće i Vokalna grupa Constantine koja će se predstaviti kompozicijom “Dobro je“ za koju je muziku i tekst napisala Leontina Vukomanović a aranžman Vladimir Graić. Više o festivalu...
15. januar 2014.

Vokalna grupa Constantine u Subotici u nedelji obeležavanja dana Svetog Save

Po prvi put, Vokalna grupa Constantine imaće čast da se predstavi i pokloni publici u Subotici. Dana 25. januara, u nedelji posvećenoj Svetom Savi, Vokalna grupa Constantine održaće celovečernji koncert u Srpskom kulturnom centru Sveti Sava, sa početkom u 19 sati.
Na programu je duhovna muzika domaćih i stranih autora a takođe i muzika iz „naših krajeva“, etno kompozicije u obradi članova grupe.
Tokom obeležavanja Svetosavske nedelje, u Srpskom kulturnom centru biće održani brojni koncerti duhovne muzike, duhovne večeri a cela nedelja biće krunisana Svetosavskim balom 27. janara.
www.subotica.com
17. novembar 2013.

Obeležavanje 1150 godina slovenske pismenosti

Uz blagoslov Njegovog Preosveštenstva Vladike niškog Gospodina Jovana: Centar za crkvene studije, Narodna biblioteka "Stevan Sremac" i Pravoslavna Eparhija niška, uz pokroviteljstvo Gradske opštine Medijana biće otvorena izložba "Sveti Ćirilo i Metodije i slovensko srednjovekovno nasleđe", u okviru obeležavanja 1150 godina slovenske pismenosti i nastanka prve slovenske azbuke. Samo tog dana, pred niškom publikom biće eksponati od neprocenjive vrednosti: fototipsko izdanje Miroslavljevog jevanđelja, dva srednjovekovna ćirilska rukopisa, odlomak iz Mineja za oktobar na pergamentu iz 14. veka i Sinaksar iz 16. veka. Istog dana, od 19 časova, u Svetosavskom domu biće upriličena svečana akademija "U početku beše reč" na kojoj će učestvovati uz mnogobrojne goste i Vokalna grupa Constantine koja će izvesti nekoliko numera iz duhovnog programa. www.nbss.rs
17. oktobar 2013.

Dan Medicinskog Fakulteta u Nišu

Dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu, prof. dr Stevan Ilić, i predsednik Organizacionog odbora za obeležavanje Dana fakulteta, prof. dr Ivan Nikolić, pozivaju nastavnike, saradnike, studente i radnike fakulteta ali i sve prijatelje fakulteta da prisustvuju obeležavanju 53 godine postojanja i rada Medicinskog fakulteta. Tada će biti dodeljene nagrade i priznanja najboljim studentima Medicinskog fakulteta u Nišu. Tom prilikom nastupiće i Vokalna grupa Constantine koja će dati svoj doprinos da ceo događaj ima svečaniji ton. Četvrtak, 24. oktobar 2013. godine, u svečanom amfiteatru aneksa fakulteta, sa početkom u 12 časova. www.medfak.ni.ac.rs
5. oktobar 2013.

Kongres radiologa Srbije 2013

Kongres radiologa Srbije, u organizaciji Udruženja radiologa Srbije i Sekcije za radiološku dijagnostiku SLD, ove godine se održava u Nišu.
Najveći radiološki skup u Srbiji posvećen je napretku radiološke dijagnostike i interventne radiologije, kao i stručnom usavršavanju radiologa, lekara na specijalizaciji iz radiologije i radioloških tehničara.
Uz sve navedeno, organizator će se potruditi da se učesnici upoznaju sa kulturnim nasleđem i dešavanjima u gradu Nišu i jugoistočnom delu Srbije u jubilarnoj 2013. godini. Tim povodom, na samom otvaranju kongresa, svoj doprinos daće i Vokalna grupa Constantine svojim učešćem gde će predstaviti svoj grad sa nekoliko numera.
Svečano otvaranje kongresa biće održano 24.oktobra u Narodnom pozorištu u Nišu sa početkom u 20 sati.
www.krs2013.org
5. oktobar 2013.

Koncert povodom 120 godina postojanja Srpskog pjevačkog društva «Jedinstvo», Banja Luka

Srpsko pjevačko društvo «Jedinstvo» Banja Luka jedno je od najstarijih društava u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Osnovano je 1893. godine i u svojoj bogatoj istoriji ostvarilo je više hiljada nastupa na koncertima i drugim kulturnim manifestacijama. Ove godine, u okviru proslave 120 godina postojanja hora, čast ima da se pojavi na sceni Banskog dvora i Vokalna grupa Constantine i da da svoj prilog u čast jubileja.
Vokalna grupa Constantine predstaviće se banjalučkoj publici duhovnim, etno, zabavnim i stranim programom. Nadamo se da će naš prvi, nadamo se ne i poslednji nastup u Banja Luci biti uspešan.
Koncert će biti održan u Koncertnoj dvorani u Banskom dvoru, 18.oktobra sa početkom u 20 sati.

www.facebook.com

www.banskidvor.org
5. oktobar 2013.

TELSIKS 2013

Međunarodna konferencija na temu - "Telekomunikacije kod modernih satelita, koblovskih sistema i radiodifuznih servisa - TELSIKS će se predstaviti kao visokotehnološki naučni forum za međunarodne istraživače i praktičare koji rade na svim poljima telekomunikacija u svrhu predstavljanja i posmatranja istraživanja, rezultata i ideja na tim poljima.
U umetničkom delu konferencije, svoj doprinos daće i Vokalna grupa Constantine 16.oktobra 2013.g. u 20 sati. Koncert će biti održan u Sali Fakulteta umetnosti u Nišu. Vokalna grupa Constantine predstaviće se publici duhovnim, etno, zabavnim i stranim programom.
www.telsiks.org.rs
5. oktobar 2013.

Mesec starih u Gerontološkom centru u Nišu

Već godinama unazad, Gerontološki centar u Nišu obeležava mesec starih nizom manifestacija u svom domu. Do sada su organizovane izložbe radova, cveća, razne radionice gde su glavni akteri upravo stanari doma, druženja, igranke, razna sportsko-rekreativna takmičenja, kulturno-zabavni programi i putovanja. Već drugu godinu zaredom, možemo slobodno reći i – već tradicionalno, mesec starih obeležava i Vokalna grupa Constantine. I ove godine u oktobru (11.X 2013.g.) sa početkom u 17 sati, grupa Constantine će održati mini koncert za stanare doma.
Starost je period u životu čoveka koji u sebi obuhvata i vreme prošlo i sadašnje, ali i buduće. Ne mora nužno biti opterećena brigom, strepnjom i neizvecnošću. Može biti zlatna jesen života ispunjena kvalitetom i kreativnim sadržajem. To je i moto grupe Constantine kojim će početi koncert!

" Sat se nemože vratiti unazad, ali se zato ponovo može naviti"
30. septembar 2013

„Snovi Hilandara“ u Nišu

U godini jubileja Milanskog edikta, u sali Svetosavskog doma u Nišu, u periodu od 1. do 8. oktobra 2013.godine, biće otvorena izložba nakita „Snovi Hilandara“, umetnika Slavoljuba Galića.
Izložba se održava uz blagoslov episkopa niškog Jovana.
Postavku izložbe čini nakit sačinjen od različitih komada metala donetih iz Hilandara, kao i plemenitih metala i dijamanata. Kolekcija, koja je nastala nakon boravka umetnika na Svetoj Gori, u manastiru Hilandar, sastavljena je od 33 komada nakita, koji simbolizuju 33 Hristove zemaljske godine i izrađena je uz blagoslov Manastira i blaženopočivšeg Patrijarha Pavla.
Uz zvanice Grada Niša na otvaranju će nastupiti i Vokalna grupa Constantine.
www.edictofmilan2013.com
18. avgust 2013.

Homoljski motivi, 2013

Pre skoro četiri i po decenije nаstаli su HOMOLJSKI MOTIVI, prvа i nаjvećа svetkovinа nаrodnih umetnikа u Srbiji. Idejа grupe lokаlnih entuzijаstа koji su se okupili nа ovom poslu, bilа je dа se smotrom izvornog nаrodnog stvаrаlаštvа prikaže bogаtsvo nаrodnih običаjа, igre, pesme, svirke i nаrodnih nošnji, i nа tаj nаčin sаčuvаju od zаborаvа.
Nаjznаčаjniji deo progrаmа Smotre je Koncert izvornih grupа, slede zаtim FESTEF – Festivаl televizijskog etnološkog filmа, Festivаl „Trubа Miroslаvа Mаtušićа“, rаzne izložbe, promocije, koncerti...
Ove godine, a po prvi put u Kučevu, a na 46-oj Smotri Homoljski Motivi nastupiće i Vokalna grupa Constantine koja će domaćinima a i gostima u Kučevu predstaviti muziku kraja iz koga dolazi ali i etno muziku i iz drugih krajeva Srbije.
www.homoljskimotivikucevo.org
31. jul 2013.

Constantine na X Međunarodnom festivalu kamernih horova i vokalnih ansambala, Kragujevac 2013

Umetnički savet Festivala doneo je odluku da se jubilarni, Deseti međunarodni festival kamernih horova u Kragujevcu održi od 18. do 25. avgusta 2013. godine. U želji da posebno istakne svečani, jubilarni karakter predstojećeg festivala, Umetnički savet je odlučio da na ovu sesiju festivala pozove i vokalne ansamble – tako će i zvanično ime jubilarne sesije Festivala biti promenjeno u 10. Međunarodni festival kamernih horova i vokalnih ansambala u Kragujevcu. Ove godine, svoje učešće uzima i Vokalna grupa Constantine celovečernjim nastupom pod nazivom “JA bih da pevam!”. Verujemo se da će se prvi, nadamo se – ne i poslednji, nastup dopasti i publici i festivalskom odboru, a samim tim i poverenje koje nam je učinjeno opravdati.
www.foccs.org
16. jul 2013.

Međunarodni festival klapa, Perast 2013.

I ove godine Vokalna grupa Constantine predstaviće se publici i gostima u Perastu na XII Festivalu klapa Perast 2013. Festival će trajati od 26. do 28. jula 2013.godine. Više od 20 klapa uzelo je učešće ove godine u kategoriji ženskih, mešovitih i muških klapa. Vokalna grupa Constantine će imati dva na stupa i to, na Večeri Muških klapa i Večeri Novih pjesama.
16. jun 2013.

II FESTIVAL SRPSKE KULTURE U BJALISTOKU, POLjSKA

Već, možemo reći, tradicionalno, Festival srpske kulture i centralna proslava velikog srpskog praznika Vidovdana ne može se zamisliti bez Vokalne grupe Constantine. Na I festivalu srpske muzike u Bjalistoku 2012.godine, Vokalna grupa Constantine održala je celovečernji koncert i ostavila ogroman i odličan utisak kako o svom radu tako i o zemlji i grada iz koje dolazi. Zato, nije ni čudo da su se i ove, 2013.godine, organizatori II festivala srpske muzike odlučili da, pored specijalnog gosta, Bilje Krstić i grupe Bistrik, uvrsti i nastup Vokalne grupe Constantine u proslavu Vidovdana. Zaista velika čast i privilegija!
www.bok.bialystok.pl
www.facebook.com
29. maj 2013.

Bela Palanka i Vokalna grupa Constantine u čast jubileja 1700 godina Milanskog edikta

Poslednjeg dana maja u Centru za kulturu biće održan koncert vokalne grupe “Constantine” od 20h. Za dan prolave Dana opštine i Nikete Remezijanskog, 5. jula, posetioci će, prema najavama, na Remizijani moći da vide kako je predviđeno da ona izgleda u budućnosti, kao i da pogledaju film “U susret Milanskom ediktu”. Likovna kolonija u Divljani sa temom Milanskog edikta počeće 15. jula, a u holu Centra za kulturu ljubitelji umetnosti moći će da vide izložbu slika nastalih tokom trajanja kolonije.
28. maj 2013.

Constantine i Palilulsko veče 2013.

U nedelju, 2. juna na pozornici kod Palilulske rampe uz duhovnu i starogradsku muziku, kao i niški merak, biće održano tradiconalno “Palilulsko veče 2013”.
Program će, kako je najavljeno početi u 19:30h nastupom najuspešnijih mladih vokalnih solista sa “Karaoke festa-Palilula 2013“.
Predsednik Gradske opštine Palilula Boban Džunić podsetio je da je niška Palilula prepoznatljiva kao deo grada, gde se neguje duh stare čaršije, gospodskog, ali i boemskog Niša.
Osim učesnika kulturno-umetničkog programa, koji je pripremila opština Palilula, biće tu i više hiljada Palilulaca i brojni gosti iz drugih sredina - najavljuje Džunić.
Iz GO Palilula kažu da očekuju da okupljene građane pozdravi i Patrijarh Srpski gospodin Irinej, njegovo preosveštenstveo Episkop niški Jovan, kao i gradonačelnik Zoran Perišić.
Za ovo veče najavljen je i nastup Vojnog orkestra, Dečijeg crkvenog hora “Branko“, Etno grupe “Zone“, Crkveno igračkog ansambla ''Branko", KUD “Kovilje“, Vokalnog ansambla “Konstantin”, KUD “Srma“, KUD “Piskavica” iz Banja Luke i grupe “So&So“.
www.juznevesti.com
27. maj 2013.

Constantine na Humanitarnom koncertu u Narodnom pozorištu u Nišu

U sredu, 29. maja u Narodnom pozorištu u Nišu od 20 časova biće održan humanitarni koncert pod nazivom “Naissus u srcu”.
Na koncertu će, kako je najavljeno, nastupiti Vokalna grupa “Constantine”, grupa “USB” kao i solisti Isidora Jovanović, Oliver Katić, Draga Džinić, Marko Milanović, Tamara Vasiljević, Nenad Nikolić, Bojana i Nikola Peković i plesni klub “Swing”.
Gosti večeri biće, kako je rečeno, Nesa Galija, učenici Umetničke škole iz Niša, ali i grupe “Lutajuća srca” i “Prslook bend”.
Karte se mogu kupiti od ponedeljka, 27. maja na blagajni Narodnog pozorišta a sav prihod od konceta namenjen je školama “14. oktobar” i Specijalnoj školi “Bubanj”.
urke-car.juznevesti.com
6. maj 2013.

Međunarodni simpozijum Kolorektalne hirurgije

Medicinski fakultet Univerziteta u Nišu i Klinički centar u Nišu organizuje Međunarodni simpozijum Kolorektalne hirurgije. Otvaranje simpozijuma biće 10. maja 2013.godine sa početkom u 10 sati na Medicinskom fakultetu u Nišu u svečanom amfiteatru aneksa fakulteta.
Kako je Niš grad u kome se proslavlja 1700 godina od proglašenja Milanskog Edikta, tako je i velika i izuzetna čast i privilegija da Medicinski fakultet u Nišu bude domaćin za sve predavače i učesnike simpozijuma.
Predavači na simpozijumu su Prof. Dr. Goran Stanojević, Prof. Dr. Zoran Krivokapić, Dr Uwe Widmaier, Prof. Dr. Giovanni Romano, Prof. Dr. Milan Breberina, Prof. Dr. Tomas Skricka, Prof. Dr. Marek Szczepkowski, Prof. Dr. Vladimir Ćuk, Prof. Dr. Miroslav Stojanović i Dr Mišel Milošević. U umetničkom delu programa nastupiće Vokalna grupa Constantine koja će predstaviti Niš kao grad – riznicu različitih žanrova muzike i uticaja mnogih naroda na muziku Srbije. www.pro-media.rs
19. mart 2013.

Constantine na Festivalu dečjeg stvaralaštva

5. Medijana Festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu održaće se 21. i 22. marta 2013. godine. Festival će biti otvoren u OŠ Sveti Sava u Nišu a tokom festivala odvijaće se mnogobrojne aktivnosti, Uručenje Darovnica , za doprinos razvoju Medijana festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, književnicima, učesnicima Festivala, Sađenje Pesničkog drveta ljubavi i prijateljstva, Svečana dodela nagrada najuspešnijima na literarnom i likovnom konkursu, a Završni program Festivala održaće se u Pozorištu lutaka u Nišu u 14 sati.
Učestvuju: Dobricа Erić , Ljubivoje Ršumović , Slobodаn Stаnišić , Momčilo Mošo Odаlović , Grаdimir Stojković , Dušаn Pop Đurđev , Tode Nikoletić , Brаnko Stevаnović , Igor Kolаrov , Dejаn Aleksić , Violetа Jović , Vlаstа Cenić , Biljаnа Stаnojević , Rusomir Arsić.
U muzičkom delu progrаmа učestvuju:
Vokаlnа grupа CONSTANTINE, Vokаlnа grupа ROSSINI, Đorđe Dаvidović, hаrmonikа (svetski prvаk zа 2012. godinu) i učesnici festivala dečje muzike u Nišu – Majska pesma i Zlatna pčelica.
12. mart 2013.

Constantine - koncerti u Kotoru i Tivtu

U organizaciji Međunarodnog festivala Kotor Art , Vokalna grupa Constantine nastupiće krajem meseca u Tivtu i Kotoru. Ova dva koncerta najaviće predstojeći Međunarodni festival klapa u Perastu u julu mesecu.
Vokalna grupa Constantine je, inače, osvojila niz nagrada na prethodna dva peraška festival i to na X festivalu 2011.godine I nagradu stručnog žirija za interpretaciju, muziku i aranžman i III nagradu publike u kategoriji Novih kompozicija za kompoziciju Vinska pesma Milana Ignjatovića u aranžmanu Bojana Stankovića, a III nagradu stručnog žirija i I nagradu publike u kategoriji Muških klapa. Prošle, 2012.godine na XI festivalu klapa Vokalna grupa Constantine osvojila je III nagradu stručnog žirija za interpretaciju, muziku i aranžman i I nagradu publike za pesmu Kraj mora zauvek Igora Nikolića.
4. mart 2013.

"Dani vina" u Trešnjevici kod Paraćina

Tradicionalna privredno - turistička manifestacija, posvećena promociji vina i vinogradarstva u Pomoravlju " XIII Dani vina", održaće se ove godine u selu Trešnjevica kod Paraćina pod pokroviteljstvom opštine i časopisa "Vitez" iz Beograda. Manifestacija, svojevrsni Festival vina, ustanovljena je pre 10. godina, povodom slave i zaštitnika vinogradara Svetog Trifuna, a počela je 12. februara. Program "Dana vina" biće objavljen ove nedelje, a Osnovna škola "Vuk Karadžić" u Trešnjevici raspisala je konkurs za najbolju pesmu i priču o vinu i vinogradu. Od pratećih sadržaja ističemo gostovanje niške Vokalne grupe “Constantine” 9. marta u 19h u Svečanoj sali u Trešnjevici, jagodinskog ansambla “Veliki teatar”, aleksinačkog pozorišta “Teatar 91”. Tu su još festival vinske poezije, promocija knjige Jasmine Jovanović “Od grožđa mi slađe beše grojze”. Biće i nezaobilazno ocenjivanje oko 80-tak uzoraka crnih, crvenih, belih i roze vina, proglašenje najboljih i dodela priznanja, kao i vinski bal. Ovaj završni deo manifestacije predviđen je za 16.mart u Domu kulture.
26. februar 2013.

Koncert povodom jubileja 1700 godina Milanskog edikta

Blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa Niškog Gospodina Jovana, а povodom jubileja 1700 godina Milanskog edikta, Vokalna grupa Constantine će u nedelji proslave rođenja Cara Konstantina održati koncert u Svetosavskom domu 1.marta 2013.g. u 19 sati. Time će celoj proslavi na gradskom i državnom nivou dati i lični pečat svojim programom.
U programu će biti zastupljena duhovna muzika ali i etno muzika koja potiče iz ovih krajeva.
U programu, pored domaćina koncerta, Vokalna grupa Constantine biće počašćena učešćem još dva muška ansambla i to -
Beogradski muški hor i Kvartet Forte.
Ulaz je slobodan.
19. februar 2013.

Constantine na Sajmu turizma u Beogradu

Na ovogodišnjem Sajmu turizma u Beogradu, u okviru Turističke organizacije Srbije, u petak 22.2.2013.g u 15.30 predstaviće se posetiocima Vokalna grupa Constantine. TOS ali i Constantine imaju za cilj da posetioce upoznaju sa melosom srpskih krajeva. Grupa će izvesti program koji će publika i posetioci moći da prate i na štandu Turističke organizacije Srbije ali i da ih slušaju dok su na drugim štandovima. Muzika koju će Vokalna grupa Constantine izvesti je srpska etno ali i pop kompozicije za koje sami članovi grupe pišu aranžmane. Naravno, ukoliko bude biseva, tu su i kompozicije stranih autora ali i autorske kompozicije kojima je Constantine osvojio prve nagrade na međunarodnim festivalima.
www.srbija.travel
13. februar 2013.

Vokalna grupa Constantine u Ambasadi Republike Srbije u Sofiji

Na poziv g-dina Vladimira Stamenovića, prvog savetnika ambasadora Republike Srbije u Sofiji (Bugarska), Vokalna grupa Constantine će biti zvaničan gost uz predstavnike Turističke organizacije grada Niša. Svečani prijem povodom Dana državnsoti Republike Srbije biće organizovan u ambasadi za diplomatski kor, mnogobrojne goste, zvanice i prijatelje. Dan državnosti Republike Srbije je 15. februar. Ovaj datum je jedan od najbitnijih u političkom, kulturnom i istorijskom kalendaru Srbije. Pored toga što je Dan državnosti, on je i Dan ustavnosti Srbije, kao i dan sećanja na početak Srpske revolucije (odnosno Prvog srpskog ustanka). Dan državnosti Srbije se slavio do nastanka Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, nakon čega je ukinut, da bi u Srbiji ponovo počeo da se slavi od 2002. godine.
27. decembar 2012.

Koncert povodom 100. nastupa

Vokalna grupa Constantine je imala veoma uspešnu 2012.godinu. Neki od nastupa i uspeha grupa želi da podeli i sa svojim obožavaocima koji nemaju priliku da češto vide Vokalnu grupu Constantine uživo. Koncert povodom 100. nastupa biće održan u Galeriji Srbija 27.12.2012.g.
24. decembar 2012.

Koncert profesora

Tradicionalno, već treću godinu zaredom profesori Muzičke škole iz Niša nastupaju na koncertu posvećenom njihovim učenicima ali i svim ostalim ljubiteljima dobre muzike. Na koncertu će se pojaviti i Vokalna grupa Constantine kao specijalni gost. Koncert će biti održan 24.12.2012.g. u Sali Simfonijskog orkestra u Nišu.
13. decembar 2012.

Koncert grupe "Kerber"

Godina kojom se proslavlja 30 godina postojanja grupe Kerber završava se velikim koncertom u Hali sportova u Novom Beogradu 13.12.2012. Čast da ponovo nastupi sa legendarnom grupom ima i Vokalna grupa Constantine u numerama Ratne igre i Seobe.
5. avgust 2012.

Međunarodni festival klapa Perast

Međunarodni festival klapa Perast 2012. Na ovogodišnjem, XI festivalu klapa u Perastu, Vokalna grupa Constantine će nastupiti u kategoriji Nove pjesme. Druge večeri, 5.avgusta biće izvedena kompozicija Kraj mora zauvek Igora Nikolića.
10. jul 2012.

24. Internacionalne horske svečanosti

24. Internacionalne horske svečanosti u Nišu biće održane jula meseca 2012. godine sa mnogobrojnim domaćim horovima i ansamblima ali i sa inostranim gostima. Ove godine, nastupiće i Vokalna grupa Constantine koja će izvesti duhovni, etno i domaći program raznih autora.
8. jul 2012.

Festival srpske kulture „Vidovdan“

U poljskom gradu Bjalistoku će po prvi put biti organizovan Festival srpske kulture „Vidovdan“. Organizator je Parohija svetog Jovana Bogoslova iz Bjalistoka, koja već duži niz godina održava bratske odnose s pravoslavnom Srbijom i u kojoj se nalaze čestice moštiju svetog velikomučenika Lazara, kneza srpskog.
5. mart 2012.

Ja imam talenat

Marka Milanovića, ­člana Vokalne grupe Constantine, u finalnoj emisiji Ja imam talenat podržaće na sceni Vokalna grupa Constantine i Bojan Mladenović. I vaša podrška će mu značiti, a Marko će vas, u šta smo sigurni, oduševiti još jednom interpretacijom. Numera ostaje tajna :)
10. februar 2012.

Davis cup u Nišu

Međunarodna teniska federacija zvanično je odlučila da Prvo kolo Svetske grupe Davis cup-a 2012 bude odigrano u Nišu. To znači da će reprezentacije Srbije ugostiti reprezentaciju Švedske od 10. do 12. februara u renoviranoj hali Čair. Vokalna grupa Constantine će imati čast da izvede himne Republike Srbije i Kraljevine Švedske.
10. decembar 2012.
30 godina grupe Kerber

Vokalnoj grupi Constantine je velika čast da nastupi na velikom koncertu grupe Kerber povodom 30 godina postojanja. Kerber će prirediti koncert u svom rodnom Nišu. Koncert je zakazan za 15. decembar i održaće se u renoviranoj hali Čair. Očekujemo sve obožavaoce grupe Kerber a i Vokalne grupe Constantine.
30. decembar 2011.

Novogodišnjeg programa TV Avale

Vokalna grupa Constantine će sa zadovoljstvom učestvovati u kreiranju Novogodišnjeg programa TV Avale kako bi ulazak u Novu 2012-u godinu bio što opušteniji i prijatniji. Samo za Vas pevaće sa nama Leontina, Željko Vasić, Marko Kon, Ana Stanić, Danijel Pavlović, Tijana Dapčević, Filip Pat
5. avgust 2011.

Dani Nišville

Dani Nišville – a u Novom Sadu . U okviru Nišville – a, velikog Jazz festivala koji se, kao i svake godine, održava u Nišu, u organizaciji Muzicke omladine Novi Sad Vokalna grupa Constantine gostuje i najavljuje ovaj festival 10. avgusta 2011. godine. Nastup će biti održan u Vrtu Srednjoškolskog doma sa pocetkom u 21 sat. Kako su Vojvođani oduvek bili naša dobra i verna publika, ocekujemo dobar prijem i vrele dlanove.Dani Nišville – a u Novom Sadu . U okviru Nišville – a, velikog Jazz festivala koji se, kao i svake godine, održava u Nišu, u organizaciji Muzicke omladine Novi Sad Vokalna grupa Constantine gostuje i najavljuje ovaj festival 10. avgusta 2011. godine. Nastup će biti održan u Vrtu Srednjoškolskog doma sa pocetkom u 21 sat. Kako su Vojvođani oduvek bili naša dobra i verna publika, ocekujemo dobar prijem i vrele dlanove.Dani Nišville – a u Novom Sadu . U okviru Nišville – a, velikog Jazz festivala koji se, kao i svake godine, održava u Nišu, u organizaciji Muzicke omladine Novi Sad Vokalna grupa Constantine gostuje i najavljuje ovaj festival 10. avgusta 2011. godine. Nastup će biti održan u Vrtu Srednjoškolskog doma sa pocetkom u 21 sat. Kako su Vojvođani oduvek bili naša dobra i verna publika, ocekujemo dobar prijem i vrele dlanove.Dani Nišville – a u Novom Sadu . U okviru Nišville – a, velikog Jazz festivala koji se, kao i svake godine, održava u Nišu, u organizaciji Muzicke omladine Novi Sad Vokalna grupa Constantine gostuje i najavljuje ovaj festival 10. avgusta 2011. godine. Nastup će biti održan u Vrtu Srednjoškolskog doma sa pocetkom u 21 sat. Kako su Vojvođani oduvek bili naša dobra i verna publika, ocekujemo dobar prijem i vrele dlanove.
20. jul 2011.

Međunarodni festival klapa Perast 2011

Međunarodni festival klapa Perast 2011. Naovogodišnjem, X festivalu klapa u Perastu, Vokalna grupa Constantine će nastupiti u 2 kategorije : kategorija Nove pjesme i kategorija Muške klape. Prve večeri, 29.jula biće izvedena kompozicija Vinska pesma Milana Ignjatovića (Duo Moderato) za koju je aranžman uradio Bojan Stanković . Druge večeri (30.jula) biće izvedene kompozicije Loza u škripu i Zvona moga grada.
10. jun 2011.

Praznik muzike

Vokalna grupa Constantine peva za Vas u čast Praznika muzike, u utorak, 21. juna 2011. godine u 20.15 na početku Obrenovićeve ukice... Čekamo Vas...

U Francuskoj, Praznik muzike postoji od 1982. godine i vremenom je postao evropski i međunarodni praznik, prisutan svakog 21. juna, u više od 100 zemalja na 5 kontinenata. Praznik muzike nije festival. To je velika, popularna, jednodnevna manifestacija, otvorena svima, amaterima i profesionalcima, koji žele da javno nastupaju. Nju čine promenadni koncerti na ulicama grada, otvoreni i besplatni za sve koji žele da uživaju u muzici.
11. jun .2011.

II festival duhovne muzike Muzički edikt

Ove godine na II festivalu duhovne muzike Muzički edikt, predstaviće se i Vokalna grupa Constantine.
Program će biti zasnovan na delima domaćih i stranih autora pravoslavne muzike a izvešće sledeće kompozicije :

- Česnokov - Otče nas
- Agios o Teos
- Manojlovic - Bogorodice djevo
- Mokranjac - Tebe pojem
- Ljubovskij - Ninje sili
- Dudnik - Skaži mi Gospodi
- Narodni napev - Hvalite imja Gospodnje.